(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

In de Menninckstraat in Scheveningen is Hoogendoorn Bouw nu bezig met de constructie van een dakuitbouw op de tweede etage aan de achterzijde. De eigenaar wil hiermee een fikse vergroting bewerkstelligen van zijn woonruimte, met een veel betere lichtinval.

Na de steigeropbouw aan de achterzijde wordt eerst het dakschild deels gedemonteerd. Vervolgens wordt de achtergevel zo’n drie meter opgemetseld waarna een nieuw plat dak wordt opgebouwd dat naadloos op het overblijvende gedeelte van het bestaande dak aansluit.

Juist die aansluiting is vaak een zwakke plek bij dergelijke dakuitbouwen – tenminste voor wie een aannemer inhuurt die niet weet wat hij doet. Hoogendoorn Bouw heeft al sinds 1924 ervaring met het maken van dakuitbouwen, -opbouwen en -kapellen. Belangrijk daarbij is dat niet alleen goed rekening wordt gehouden met de woning van de eigenaar, maar natuurlijk ook met de aansluiting op de daken van de buren. Er wordt immers precies op de erfscheiding gewerkt.

Een van de onzekere factoren bij dit soort werken is het weer. Alles wordt eraan gedaan om inregenen te voorkomen. Het dak zal dan ook zo kort en zo min mogelijk openliggen. Voor de ploeg met metselaars, loodgieters en timmermannen de uitdaging om hier zorgvuldig mee om te gaan, terwijl natuurlijk tegelijkertijd ook hun eigen veiligheid niet in het geding mag komen.