(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Hoogendoorn Bouw is 2023 voortvarend van start gegaan met een ingrijpende verbouwing van een half vrijstaande villa uit 1928 aan de Van Montfoortlaan (Benoordenhout) in Den Haag. De woning van 250 vierkante meter, gebouwd in 1928, is inmiddels volledig gestript tot op de ruwe bouwkundige constructie.

Een bijzonder aspect aan de verbouwing is de toepassing van Van Ruijsdaelglas. Dit dunne, sterke en lichte glas is speciaal ontwikkeld voor wie in gebouwd erfgoed de essentiële energiebalans wil herstellen. Het toepassen van Van Ruijsdaelglas met behoud van originele raamwerken zorgt voor een historische look-and-feel in combinatie met de energieprestaties die vandaag de dag worden geëist.

Van Ruijsdael is in Europa een toonaangevend onderzoeksinstituut voor het behoud van historische venstercultuur. Van Ruijsdaelglas wordt in uiteenlopende gebouwen in binnen- en buitenland toegepast, waaronder musea (MORE, Middelheimmuseum, Palais Galleria, Musée Diderot, Panorama Mesdag), onderwijsinstellingen (Lycée Français, Sorbonne Université, Eerste Nederlandse Buitenschool, Universiteit Maastricht) en openbare gebouwen (Raad voor de Rechtspraak, Johan de Witthuis,  Australische Ambassade, Kazerne Koning Willem III).

Het project in het Benoordenhout wordt naar verwachting medio mei opgeleverd.