(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

In  Rotterdam is Hoogendoorn Bouw onlangs begonnen met een ingrijpende verbouwing van een groot herenhuis in het historische hart van de woonwijk Kralingen. Het uit 1910 daterende pand, 284 vierkante meter wonen en 364 vierkante meter perceel, is volledig van binnen gesloopt. Alleen de buitenmuren en het pannendak bleven buiten schot. De markante en bijzondere brede woning wordt het komende halfjaar weer zorgvuldig opgebouwd.

De woning is 40 jaar geleden onder architectuur verbouwd in een strakke moderne stijl. Hierbij zijn grote, open ruimtes gecreëerd met gebruik van meerdere vides, onder meer aan de voorzijde van de L-vormige woonkamer en in het imposante houten trappenhuis.

Om het grote project in goede banen te leiden, vinden regelmatig bouwvergaderingen met de nieuwe eigenaar plaats, ook om af te stemmen over bouwkundige uitdagingen die tijdens de werkzaamheden naar voren komen. Bij deze bouwvergaderingen is ook interieurarchitect Gijs Goudkamp aanwezig, die als adviseur aan het bouwteam verbonden is.

Na de kaalslag is al een eerste begin gemaakt met de opbouw. Belangrijk daarbij is de isolatie van de dakkap en de buitenmuren, zowel voor als achter, om het wooncomfort van de villa geschikt te maken voor de hoge eisen van deze tijd. Ook worden alle kozijnen vervangen en voorzien van HR++ glas voor een perfecte isolatie.

Alles in de woning wordt verder vernieuwd: leidingen voor gas, elektra en water, de bijbehorende installaties, centrale verwarming, deuren, vloeren, plafonds, er komen nieuwe badkamers, een nieuwe keuken, aparte toiletgroepen – kortom alles wat nodig is om van een huis een woning te maken anno 2021. Een van de meest opvallende vernieuwingen wordt een glazen schuifpui van fabrikant Tudor aan de achterzijde van het huis. De pui combineert de slanke detaillering van stalen kozijnen met de vele voordelen van aluminium. Deze pui met schuifdeuren wordt maar liefst ruim 8 meter breed om perfect aan te sluiten op de 22 meter diepe achtertuin.