(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De nieuwe eigenaar Marriott van het Worldhotel Bel Air in Den Haag stelt hogere eisen aan de brandveiligheid dan in het Nederlandse Bouwbesluit 2012 staat. Zo vermeldt het Bouwbesluit een brandwerendheid van 30 minuten, terwijl Marriott 60 minuten eist.

Dat half uur verschil leverde een grote opdracht voor Hoogendoorn op Bouw op, namelijk het produceren en installeren van 35 nieuwe brandwerende kozijnen, deuren en puien die wel aan de eisen van Marriott voldoen. Deze moesten onder meer komen bij de noodtrappenhuizen op alle elf verdiepingen van het hotel.

De opdracht werd alleen gegund als Hoogendoorn Bouw erin zou slagen de klus in vier weken te klaren. Krap tijd, want deze periode was inclusief de productie, het slopen en afvoeren van de bestaande deuren en puien en het installeren en coaten van de nieuwe staal- en glasconstructies.

Door extra mensen in te schakelen – in totaal tien man bij de productie en acht man voor het demonteren en installeren – slaagde Hoogendoorn Bouw erin aan de eisen van Marriott te voldoen. Om de brandveiligheid ook tijdens de verbouwing te garanderen, waren onorthodoxe maatregelen nodig zoals het lopen van brandwachten ’s nachts.

De complete verbouwing is vlekkeloos, binnen vier weken en zonder enig incident verlopen. Ook de controle door een onafhankelijk, gespecialiseerd ingenieursbureau leverde een positief resultaat op. En dus een tevreden klant.