(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl


Over enkele weken begint Hoogendoorn Bouw aan een prestigieuze opdracht voor de gemeente Den Haag. Het gaat om het verhogen van de brandveiligheid van vijf parkeergarages in de stad. De opdracht werd binnengehaald in het kader van een meervoudig onderhandse aanbesteding.

Het betreft vijf bewonersgarages aan de Veenkade, de Doedijnstraat/Jacob Catsstraat, de Hemsterhuisstraat/Zorgvlietstraat, de Tasmanstraat/Van Diemenstraat en de Van Brakelstraat/Van Kinsbergenstraat.

Het doel van de werkzaamheden is de garages te compartimenteren met gebruik van vele honderden vierkante meters brandwerend scheidingswanden. Dat vergroot de mogelijkheden om bij een eventuele brand vuur en rook tegen te houden zodat een veilige vluchtroute ontstaat. De werkzaamheden omvatten ook het brandwerend verven van de doorvoeren en het plaatsen van brandwerende roosters voor de spuiventilatie. In totaal 200 strekkende meter aan vangrails wordt geplaatst om de scheidingswanden tegen roekeloos rijgedrag te beschermen.

Het brandwerend maken van deze vijf garages vloeit voort uit een brand vorig jaar in een van de parkeergarages, wat tot veel onrust leidde onder de gebruikers van de parkeergarage.