(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Bij het Libanontribunaal hoeven bezoekers niet langer kou te lijden als zij zich aanmelden voor een plekje op de publieke tribune. De oude buitengang – onverwarmd en waterdoorlatend – is door Hoogendoorn Bouw in vier weken tijd omgebouwd tot een comfortabele en fraai uitgevoerde binnengang. Tribunaal tevreden, bezoekers blij.

Het Libanon-tribunaal – officieel het Bijzonder Tribunaal voor Libanon – heeft tot taak de moord op oud-premier Hariri van Libanon te onderzoeken en verdachten te berechten op basis van het Libanese strafrecht. Het tribunaal is gevestigd in Leidschendam, aan de Dokter Van Der Stamstraat.

Voor de nieuwe 18,4 m lange buitengang is gebruikgemaakt van zogeheten koelcelpanelen, verzinkte en gecoate staalplaten met een kern van purschuim wat voor een perfecte isolatie zorgt. De waterdichtheid werd gegarandeerd door de verschillende componenten op elkaar aan te sluiten met speciaal vervaardigde aluminium hoeklijsten en grijs zelfklevend epdm-rubber. De oude vlonder maakte plaats voor een mooie houten vloer. Het tribunaal was zo gecharmeerd van het resultaat dat tijdens de oplevering al een volgende opdracht werd gegund – de renovatie van de wanden en vloeren van de vier grote voorraadruimtes op de zevende verdieping.