(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

De hersteloperatie van de arcade van de begraafplaats St. Petrus Banden aan de Kerkhoflaan in De Haag is met succes afgesloten. De verzakking als gevolg van verschuivingen in de veenlaag onder de zandlaag levert geen gevaren meer op.

Proosten op de gestabiliseerde arcade door staand Maxime Hillen (Revac) en Astrid van Oranje (directeur St. Petrus Banden) en zittend Jeroen Trimbos (bestuurslid St. Petrus Banden) en Bas Hoogendoorn (Hoogendoorn Bouw).

Bij het stabiliseren van de arcade uit 1885 paste Hoogendoorn Bouw sondeerbuispalen van Revac toe. In totaal werden 120 van deze holle palen de grond ingebracht tot op een diepte van 6 tot 8 meter. Dit gebeurde door de stalen paalsegmenten met een hydraulische vijzel naar de dragende zandlaag te drukken. Daarna zijn ze afgevuld met cement. Als extra stabilisering werden de trekstangen tussen voor- en achtermuur weer op spanning gebracht. Tot slot is het stucwerk hersteld zodat de arcade er weer optimaal uitziet.

De arcade is een ontwerp van architect Van Liefland (1857-1919), in Den Haag ook bekend vanwege de Van Ostadewoningen, het woningcomplex Het Fort, het Circustheater en het pakhuis Hoogeveen aan de Veenkade. De bouwstijl is neo-romaans met byzantijnse invloeden.