(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

Voor een bestaande klant in de Bleiswijkstraat in het Haagse Statenkwartier is Hoogendoorn Bouw momenteel bezig met de aanleg van een nieuwe kelder. Door de kruipruimte onder het pand leeg te halen en uit te graven, laat de eigenaar-bewoner zo’n 30 vierkante meter nuttige woonruimte toevoegen.

Het zandzuigen is gespecialiseerd werk. Hiervoor schakelde Hoogendoorn Bouw de firma T. van den Bos Zuig- en Blaastechniek uit Vlaardingen in. Met de indrukwekkende vacu-press-wagen beschikt dit bedrijf over een bijzonder voertuig om droge stoffen snel, geruisloos en vakkundig op te zuigen.

Op dit moment is Hoogendoorn Bouw bezig met het aanbrengen van de vloer en de muren en de aanleg van alle leidingen (elektra, water en gas) voor de nieuwe ruimte. Als dat werk is afgerond, kan de kelder gereed worden gemaakt voor het doel dat de eigenaar voor ogen had. Namelijk de komst van een extra berging en een extra badkamer.

Voor die badkamer onder het maaiveld wordt in de kelder een pompput aangebracht ten behoeve van een overstroombare fecaliënopvoerinstallatie. Deze mini-Compact US100 is voorzien van een vrijstroomwaaier waardoor in de toekomst het afvoerwater onder terugloopniveau via de standleiding kan worden afgevoerd naar het gemeenteriool.