(070) 355 49 30 info@hoogendoornbouw.nl

In samenwerking met Bouwteam P&O uit Alphen aan den Rijn voert Hoogendoorn Bouw op dit moment een omvangrijk project uit bij een grote internationale instelling in de regio Haaglanden. Het betreft de plaatsing van 80 extra laadpalen in de parkeergarage van de organisatie – en alles wat daarbij komt kijken.

De plaatsing van de nieuwe laadpalen, onderdeel van het  verduurzamingsbeleid van de opdrachtgever, vraagt ingrijpende aanpassingen aan de bestaande elektrische installatie. Zo zijn allerlei nieuwe transformatoren (trafo’s) nodig om de elektriciteit van hoog- of middenspanning naar laagspanning te brengen. Deze trafo’s worden weer ondergebracht in een nieuw te bouwen trafohuis in de parkeergarage.

Het nieuwe trafohuis meet 7 x 6 meter, komt op een betonnen fundering te staan en wordt vervaardigd van speciale breukbetonsteen van MBI De Steenmeesters. Uit overwegingen van veiligheid, geluidsdemping, ventilatie- en klimaatbeheer wordt het trafohuis met een binnen- en buitenblad gemetseld en voorzien van speciale deuren met lamellenwanden van Merford. De fundering van het nieuwe trafohuis gebeurt met behulp van schroefinjectiepalen die tot een diepte van 22 meter in de grond worden geheid. Het project wordt in de loop van maart opgeleverd.